Haberler

LGS’ye Hazırlıkta Zamanını Etkili Yönet!

Elbette ki senin de sınavdan sonra kurduğun bazı cümleler vardır. Bu cümlelerin başında “Zamanım olsaydı tüm soruları yapabilirdim” cümlesi gelir. Bu cümle yalnızca senin değil sınava giren birçok öğrencinin sınavdan sonra verdiği ilk tepkidir. Ancak hatırlatmak isteriz ki yerleştirme sınavlarının büyük bir bölümünde ölçülen şey yalnızca bilgi değildir. Bilginin dışında ölçülen şey: Zaman yönetimidir.

Sınavlara hazırlanmanın birçok yöntemi vardır. Bu yöntemler sana sınav kazandırmakla beraber aynı sınavda başarısız olmana da sebep olabilir. Örnek vermek gerekirse sürekli konu çalışmak iyi bir strateji değildir. Bunun sebebi sürekli konu çalışan öğrencilerin soru pratiği kazanamamış olmasıdır. Ya da tam tersine bakalım. İstediği liseyi kazanan bir öğrenci nasıl bir strateji uygulamıştır ki sınavda başarılı olmuştur. İyi kaynak mı? İyi öğretmenler mi? Ya da iyi bir strateji mi? Aslında bakarsak tüm bunların temelinde iyi strateji belirlemek gelir.

Kötü öğretmen yoktur. Sadece senin en iyi anladığın öğretmen vardır. Strateji dediğimiz kavram da tam da bu noktada devreye girer. Anladığın bir öğretmen belirlemek ve konuları o öğretmenden dinlemek lgs 2024 öncesi en temel stratejin olabilir. Ardından kaynak seçimi gelir. Bu da doğrudan strateji ile ilgili bir durumdur. İyi bir kaynak ve anladığın bir öğretmen sınava hazırlıkta en büyük stratejik hamlen diyebiliriz.

Hazırlanılan sınavın amacını bilmek önemlidir. “Ben neden ders çalışmalıyım” sorusu tam da bu noktada sana doğru yolu gösterir. Bu soru birçok öğrenci tarafından göz ardı edilse de sınav başarısını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

LGS’ye Hazırlanırken Zamanınızı Etkili Yönetmek İçin Neler Yapmalısınız?

  1. Sınava Göre Çalışmayı Öğren

Öncelikle sınava göre ders çalışmalısın. 2024 lgs sınavına hazırlanırken yalnızca konu çalışmamalı ya da yalnızca soru çözmemelisin. Konu çalışarak soruları çözdüğün zaman daha fazla etkili olduğunu göreceksin.

Bazen öğrenciler konu çalışmaya gereğinden fazla önem veriyor. Ancak LGS test biçimine sahip bir sınav olduğu için soru pratiği detayını göremiyor. Test sınavlarına hazırlanırken konu anlatımını bir kere dinleyerek ardından sürekli test çözmek ve yapamadığınız soruların üzerinden geçmek sana büyük avantaj sağlar.

  1. Sınav Formatıyla Benzer Sorular Çöz

LGS formatına baktığımız zaman 2 kitapçıktan oluştuğunu görüyoruz. İlk kitapçık sözel ikinci kitapçık sayısal kitapçık oluyor. Evde sınava çalışan birçok öğrenci derslerle ilgili ayrı ayrı test çözüyor. Öğrenme sürecinde bu yapılabilir ancak zaman zaman sınav formatına uygun deneme niteliğinde sınavlar çözmen seni rakiplerini oldukça önüne atacaktır.

  1. Hangi Dersin Ne Kadar Puan Getireceğini Hesapla

LGS puan ağırlıklarını öğren ve sana en çok puan getirecek derse yoğunlaş. Elbette daha az puan getiren dersleri de ihmal etme. Ancak istediğin gibi bir sonuç elde edebilmek için konu noktasında stratejik davran.

  1. Denem Çöz ve LGS Puanını Hesapla

LGS puan hesaplama nasıl yapılır” sorusunun cevabını öğren. Günlük, haftalık ya da aylık bir çizelge tutarak düzenli olarak deneme çöz. Puanını hesaplayarak eksik olduğun konuların tespitini yap. Eksik olduğun konuları önce tekrar et ardından bu konularla ilgili bol bol soru çözümü yap. Puan hesaplaması yaparken derslerin puan ağırlıklarını da öğren ve o derslere ekstra motive ol. Bu strateji ile puanını istediğin seviyeye getirebilirsin.

Yukarıdaki stratejileri kullanarak LGS sürecinde zaman yönetimi konusunda rakiplerinin önüne geçebilir ve dilediğin liseyi kazanabilirsin. Unutma; zaman iyi kullandığın zaman LGS’de en büyük yardımcın olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu