YKS

2024 AYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımı

YKS sınavının 2.oturumu olan Alan Yeterlilik Testi için konuları paylaşıyoruz. Sınava çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğumuzu öğrenmekte fayda var. Bu yazımızda öncelikle AYT Fizik Konuları listesini sizinle paylaşıyoruz. Daha sonra ise AYT Fizik Soru Dağılımı bölümünden hangi konudan hangi sene kaç soru sorulmuş görebilirsiniz. Fizik dersi 40 sorudan oluşan AYT Fen Bilimleri testi içinde sorulmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene 14 soru fizik, 13 soru kimya ve 13 biyoloji sorusu sormaktadır.

Alttaki tablodan güncel ÖSYM, YÖK ve MEB tarafından yayınlanan bilgilere göre hazırlanmış 2024 AYT Fizik Konuları ve Soru Dağılımını öğrenebilirsiniz. Ayrıca AYT konuları sayfasından da diğer derslerin konularını öğrenebilirsiniz.

AYT Fizik Konuları

KONULAR
Vektörler
Kuvvet, Tork ve Denge
Kütle Merkezi
Basit Makineler
Hareket
Newton’un Hareket Yasaları
İş, Güç ve Enerji
Atışlar
İtme ve Momentum
Elektrik Alan ve Potansiyel
Paralel Levhalar ve Sığa
Manyetik Alan ve Manyetik Kuvvet
İndüksiyon, Alternatif Akım ve Transformatörler
Düzgün Çembersel Hareket
Dönme, Yuvarlanma ve Açısal Momentum
Kütle Çekim ve Kepler Yasaları
Basit Harmonik Hareket
Dalga Mekaniği
Atom Fiziğine Giriş ve Radyoaktivite
Modern Fizik
Modern Fiziğin Teknolojideki Uygulamaları

Güncel AYT fizik konuları üstteki şekildedir. Alttaki tablodan hangi yıl hangi konudan ne kadar soru çıkmış görebilirsiniz. Ayrıca bu tabloya göre de çalışmalarınızı şekillendirebilir ve AYT sınavında daha iyi bir başarı elde edebilirsiniz. Tabloda toplam soru sayısı eksik olabilir, çünkü müfredattan kaldırılan konuların önceki senelerde kaç soru çıktığı listede bulunmamaktadır. 

YKS AYT Fizik Soru Dağılımı

SORU DAĞILIMI 2023 2022 2021 2020 2019 2018
Vektörler 1 1
Hareket 1 1 1
Newton’un Hareket Yasaları 1 1 1 1
Bir Boyutta Sabit İvmeli Hareket
Atışlar 1 1 1 1
İş, Güç ve Enerji 1 1 1
İtme ve Momentum 1 1 1 1 1
Kuvvet, Tork ve Denge 1 1 1 1
Kütle Merkezi
Basit Makineler 1
Elektrik Alan ve Potansiyel 1 2 1 1 1
Paralel Levhalar ve Sığa
Manyetik Alan ve Manyetik Kuvvet 1 1 1
İndüksiyon, Alternatif Akım ve Transformatörler 2 1 1 2 2 2
Düzgün Çembersel Hareket 1 1 1 2 1 1
Dönme, Yuvarlanma ve Açısal Momentum 1 1 1 1
Kütle Çekim ve Kepler Yasaları 1 1 1
Basit Harmonik Hareket 1 1 1 1 1 1
Dalga Mekaniği 1 1 1 1 1 1
Atom Fiziğine Giriş ve Radyoaktivite 1 1 1 1
Modern Fizik 2 1 1 1
Modern Fiziğin Teknolojideki Uygulamaları 1 1 1 1
SORU SAYISI 14 14  14 14 14 14

Soru dağılımları da bu şekildedir. Her sene soru çıkan konulara çalışırken mutlaka daha fazla önem vermenizi tavsiye ederim.

Sık Sorulan Sorular

AYT Fizik Kaç Soru?
AYT sınavında Fizik dersinden 14 tane soru sorulmaktadır.

AYT Fizik Kaç Konu Var?
11 ve 12. sınıf ünitelerine göre toplam 8 adet ünite bulunmaktadır. Alt başlıklarla beraber konular 25 ve üzeri olmaktadır.

AYT Fizik için TYT Gerekli mi?
Bazı AYT Fizik Konuları TYT’ye bakmadan yapılabilir, fakat pek çok konu için temel konuları bilmemiz gerekmektedir.

AYT Fizik Konuları ve soru dağılımı hakkında aklınıza takılan sorular varsa yorum kısmından ÜniRehberi ekibine sorabilirsiniz. Sitemizde pek çok yararlı makale bulunmaktadır. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız sitemizde takılmanızı tavsiye ederiz.

İlgili Makaleler

84 Yorumlar

          1. daha başlamadım 3-4 gün veriyom kendime 6-7 net için 😀 sınavdan sonra yazcam yine

  1. Arkadaşlar merhaba bende meslek liseliyim ama 11 sınıfım 11 sınıf konuların sayısal olarak şuanda başlasam yaz sonuna biter mi hafta sonları tyt Türkçe ve tyt matematik çalışıyorum makine mühendisliği istiyorum olur mu geç mi kalmışım çalışmaya

    1. tyt fizikte bilgi birikimin varsa başla yoksa anlaması çok zor olur ve ayrıca fizik çok zaman isteyen bi ders pes etmeden devam edersen halledebilirsin ben de meslek lisesi mezunuyum geçen yıl fizikte tyt de sadece 1 netim vardı am şu an denemelerde fulleyebiliyorum çok zaman ayır fiziğe sona bırakma çalışmaya geç başlamamıssın gayet iyi ama meslek liseli olarak çok zolanıcaksın şimdiden söyleyeyim

      1. kardeşim sen dershaneye gittin mi? gittiysen faydası oldumu ayrıca tecrübelisin sen,çalışmaya nerden başlamak gerek.onuda söylersen sevinirim.

        1. dershaneye 10.siniftan 11.sinifa gectigim yaz gitmistim 1 bucuk ay falandı yanlış hatirlamiyorsam ama pek bi faydasini goremedim cunku dershanelerde ders saati doldurma mantığı var senin konuyu anlayıp anlamamana pek bakmiyorlar o dersi sana anlattıp anlatmadigina bakıyor. vakit kaybı olabiliyor ayni dershane ama dersen ki butun konuları biliyorum ama tekrar etmek istiyorum o zaman dershane mantikli olabilir. ben kendkm evde calistigimda daha cok verim alıyorum. kisiden kisiye degisir tabi.

  2. Ben meslek lisesi okuduğum için temelim zayıf şimdi başlarsam yetişebilir miyim,nasıl çalışmam gerekli?

    1. Tüm konuları yetiştirmen güç olur ondan dolayı sorunun cok çıktığı ve aytnin temeli olan kuvvet ve hareketi çok iyi çalışman lazım

    2. yetişirsin, konuyu kavra meb kitabı temelli ve bi kaynaktan da soru çözerek git bence 🙂 sonuçta ösym nin nereden soracağı belli olmaz herhangi bir konu çıkmaz diyemeyiz.

    3. Ben ocakta başladım şuan tyt netlerim ,75 85 arasında ayt de 45 50 arası isteyince oluyormuş şuan bilgilerim taze çok güzel iyikide geç başlamışım

  3. merhabalar sınava 6 ay kaldı fizik ve geometriye hiç başlamadım sizce tyt nin kesin çıkacak konuları ve ayt 6 ayda biter mi birde fiziğin ayt 8 net için çalışılması gereken konular hangileri

    1. Bence öyle yapmak pek doğru değil çünkü ben ayt ve tyt yi bir eve benzetiyorum sen bir evi yaparken temelini iyi atman lazım ki yaptıģım ev her türlü zorluğa dayanıklı olsun yani evin temeli tyt binanın kendiside ayt dır bu yüzden tyt yi ne kadar iyi kavrarsan ayt senin için o kadar dayanıklı olur

  4. Hocam hangi konulara daha çok önem göstermeliyiz söyleyebilir misiniz ona göre 50 günü ayıracağım

  5. Tarih edebiyat sosyal çözmek sayısal bir òğrencisinin puanını etkilemez .Sayısal olarak giren bir kişi AYT de sadece matematik ve fenden sorumludur.

  6. Hocam ben bu dersi hiç yapamıyorum..Ama en azından en önemli konularını öğrenmeye çalışıp birkaç soru yapabilmeyi garantilemek istiyorum.Bana önem sırasına göre fizik konularını sıralar mısınız?En çok soru gelen konudan en az gelene kadar.

  7. Hocam ayt ve tyt nin konu dağılımının altında soru dağılımı var ya konuları çıkarcam ama nasıl baktım konu da olmayıp soru dağılımda olan konular var aydınlatabilir misiniz lütfeenn

  8. hocam merhaba , AYT de fen bilimleri konuları 9 ,10 , 11 ve 12 nin tamamını mı içeriyor yoksa sadece 11 ve 12 yi mi ? teşekkürler.

  9. Hocam merahaba.Sayisal ogrencisiyim.Sayisal bi bolum istiyorum. 2. oturum olan AYT sinavinda sadece 40 matematik ve 40 fen bilgisinden mi sorumluyum yoksa tarih ve edebiyat cozmek sayisal puanimi arttirir mi?Artirmiyorsa hic cozmicem .Tesekkuer

    1. Hayır arttırmaz etkilemiyo bile sayısalcıysan sadece fizik kimya matematik ve biyoloji çözüceksin diğerleri puan getirmicek ama tytde getiriyo diğer dersler

  10. bir yerde YKS=TYT+AYT deniyordu , burada YKS konuları deniyor AYT konuları denmesi gerekmiyormu?

  11. 2019 da çıkacak konular diye açıyorum. 2018 yazıyor. Bu konular 2019 u da kapsıyor mu ki bu çıkıyor?

  12. Hocam bunlar sadece 9 ve 10 sınıf konuları degil mi 11 ve 12 konuları cikmayacak miv

  13. Hocam iyi günler dilerim benim kafamı karıştıran şey ikinci oturumda fen oturumu ygs mi lys sorularından mi oluşacak? Herkes farklı söylüyor

  14. hocam ayrıca bu yeni sistemde YKS de fizik dersinin sayısal bir öğrenciye yüzde kaç etkisi olacak??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu