Çalışma TaktikleriRehber YazılarYKS

Tıp Nasıl Kazanılır? (En İyi 10 Taktik)

Tıp fakültesi milyonlarca öğrencinin hayalidir. Beyaz önlük içerisinde olmak ve insanlara şifa dağıtmak en kutsal meslekler arasında sayılır. Toplum da hekimlere karşı büyük saygı duymakta bu da mesleğin popülaritesini önemli ölçüde artırmaktadır. Üniversite çağına gelmiş, artık lise son sınıfta bulunan bir öğrenci tıp fakültesi kazanabilmek için ne gibi çalışma yapması gerektiğini araştırma yoluna gitmiştir. Hatta birçok kişi üniversite sınavına ilk girdiğinde tıp fakültesini kazanabilmek için yeterli puanı alamayıp 2,3,4 hatta 5. defa sınava girmeyi denemektedir.

Peki tıp fakültesinin cazibesi nedir? Türkiye’de tıp bölümü okumak demek, meslek garantisi demektir. Türkiye’de tıp fakültesi mezunu olmak demek, KPSS ya da çeşitli özel sektördeki işlerle uğraşmadan toplum tarafından saygın görülen bir meslekle uğraşmak demektir. Peki tıp fakültesine kayıt olmak için neler gerekir? Tıp fakültesi nasıl kazanılır? Bu konu hakkında gereken her türlü detayı sana anlatalım.

Tıp fakültesini kazanabilmek için uzun soluklu bir çalışma sergilemen gerektiğinin farkına varman gerekiyor. Bunun için de hedefini sağlam belirlemen ve belirlediğin hedef doğrultusunda bir çalışma sergilemen lazım. Bu elbette kolay bir şey değil. Ancak başaran insanlar var. Sen neden yapamayasın?

Tıp Kazanman İçin Günde 1500 Soru Çözmen Gerekiyor!

Sana herkesin söylediği gibi günde 10 saat ders çalış, 500 soru çöz, sınava kadar 50 tane kitap bitir, her denemeye gir, en az 100 tane deneme seti çöz gibi klişe laflar asla söylemeyeceğim. Sadece söyleyeceğim tek şey tıp kazanmayı doktor olmayı ne kadar istiyorsun buna karar vermen. İleride yapmak istediğin mesleğe kendini ne kadar adayacaksın? Tüm bunlara oturup sakince cevap verdiysen ve hala tıp kazanmayı ve doktor olmayı istiyorsan yazının devamını okumak için kendine bir kahve al. Başlıyoruz…

Kafanı tamamen sakinleştir. Zihninde seni ders haricinde meşgul edecek olan her şeyi sıfırla. Arkadaş çevrenden tamamen kurtul diyemem. Çünkü senin kişiliğini biraz da sosyal çevren oluşturuyor. Ders çalışma aralarında stresini atacağın kişiler yine arkadaşların olacak. Ailenle birlikte sıcacık çaylar içmeyi, sofralarda birlikte dertlerinizi paylaşmayı unutmayın. Ders aralarında aile ile ufak muhabbetler sofrada hal hatır sormalar zihnine oldukça rahatlatacaktır.

Okulla beraber aynı zamanda da dershaneye gidiyorsan dershane, ev, okul arasında sağlam bir denge kurmak gerekiyor. Akşam yatma saati, sabah kalkma saati, dershanede geçirdiğin süre okulda çalıştığın miktar belli olmalı. Hangi gün hangi konulara çalışacağını önceden ayarlamalısın. Gün boyunca belirlediğin konular üzerinde kafa yormalısın. Matematiği yapamıyorum, felsefeyi çözsem bana ne kazandıracak, sosyal bilimlerden 10 tane yanlışım çıksa ne olacak? Ben zaten tıp fakültesi kazanmak istiyorum. Coğrafya öğrenmesem de olur, gibi soruları kafandan at. Sen sıralama sınavına giriyorsun ve bir tane fazla net yapman senin için belki binlerce kişinin önüne geçmene sebep olacak. YKS TYT Puan hesaplama sistemimiz ile 1 tane coğrafya veya 1 tane felsefe sorusu sizi ne kadar öğrencinin önüne atıyor öğrenebilirsiniz.

Eğer lise son sınıf öğrencisi değilsen ve mezuna kaldıysan okul olmayacağı için bu durumda soru çözmek, konu çalışmak ve deneme sınavı performansı göstermek için yeteri kadar süren kalacak. Bu avantajı iyi kullanman gerekiyor. Bir sınav döneminde ortalama olarak bir öğrenci yaklaşık 10 ay hazırlık süreci geçiriyor. Bu süreç içerisinde oradan oraya koşuşturan kişi istediği bölüm neticesinde bir çaba ortaya koyuyor. Sana klasiklerin dışında tıp fakültesini kazanabilmek için 10 harika taktik vereceğim. Lütfen iyi dinle;

Tıp Kazanmak İçin 10 Taktik

  1. Dershane, okul ya da özel derslerinden hiç birini asla aksatma. Bu önemsiz ders, sınavda benim işime yaramaz diye düşünme. Girebildiğin kadar her derse girmeye çalış.
  2. Çevrende meydana gelen her türlü deneme sınavına gir. Özellikle Türkiye geneli deneme sınavlarına gir ki, kendini sınav öncesinde nerede olduğunu kıyasla.
  3. Her çözdüğün deneme sınavında eksik olduğun konuları belirle ve bir sonraki hafta için öncelikli olarak o konulardan çalışmaya başla.
  4. Deneme sınavlarında netlerin düşük geldiğinde asla pes etme. Adı üstünde deneme sınavı…
  5. Problemleri hızlı çözebilmek için daha çok soru çözmen gerektiğini aklından çıkarma.
  6. Türkçe paragraf sorularını mümkün olduğunca sabah saatlerinde çözmeye çalış.
  7. Geometri netlerini arttırmak için her gün en az 5 tane geometri testi çöz.
  8. Biyolojiye defalarca okuduğun halde ezberleyemiyorsan ezberlemeyi bırak. Evet doğru duydun ezberlemeyi bırak. Sadece anlayarak oku ve geç. Sonra defalarca tekrar etmeye devam et. Bir süre sonra ezberlediğinin farkına varacaksın.
  9. Tarih, coğrafya, felsefe gibi sözel dersleri asla ihmal etme. Zaten senin kulvarında çalışan insanlar matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji çözüyor. Senin onlardan farkın; tarih, coğrafya ve felsefe testleri olacak. Sosyal bilimlerden ne kadar çok net yaparsan o kadar öne geçersin.
  10. Son olarak uyku düzenini asla bozma. 18-25 yaş aralığında üniversite sınavına çalışan bir birey için ortalama 6 saatlik uyku yeterli diye düşünüyorum. Ancak yine de bedenini sen bilirsin. Kendine bir uyku düzeni oluştur mutlaka. Başarılar…

Evet bunlara dikkat ederseniz tıp kazanmak bir hayal değil. Sadece büyük emek gerektiriyor. Bu bol maceralı süreçte hepinize başarılar dileriz. Tıp taban puanlarını ve başarı sıralarını öğrenmek istiyorsanız TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler

14 Yorumlar

  1. Bende tıp 10.sınıfım tıp fakültesi kazanmak için elimden ne geliyorsa yapacağım…Savaşa hazırım.

    13 ekim perşembe 2022
    18.02

  2. bana çocukken ne olucaksın dediklerinde doktor olucam derdim. en büyük hayalim ileride çok iyi bir beyin cerrahı olmak insanların derdine derman olabilmek ne kadar çalışmam gerekiyorsa çalışicam ve ogün buraya gelip başardım dicem.

  3. 2022 yks sınavına 134 gün kala sağ ayak kaval kemiğimi kırdım ameliyat oldum. Kemiğimin içine platin takıldı. 2 ay boyunca yürüyemedim. Kitap kapağını bile açamadım. Sınava 83 gün kaldı. Deliler gibi ders çalışıp ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’ni kazanacağım ve dama çıkıp bağırarak BAŞARDIM
    diyeceğim.

  4. 11. Sınıfım Yarın dershanede düzey belirleme sınavım var. Ortalamanın altında bi anadolu lisesinde okuyorum. Pandemide hiçbir şey yapmadım sadece mantık ve fonksiyonlar biliyorum başka bi konu bilmiyorum. Hayalim Cerrahpaşa ama Ankara tıp istiyorum. Biliyorum yarın çok kötü netler yapıcam ama başarısızlıklarımdan ders çıkarmayı biliceğim. Hala tıp istiyorum. Sebebi ise garanti bi şekilde para kazanmak falan değil gerçekten insanlara yardım etmek. Hala ve hala tıp istiyorum. Çoğu izlediğim videoda benim gibilerin tıp istemesine gülüyorlar. Hala tıp istiyorum vazgeçmedim. Geçen yılki ortalamam 58 🙂 bu yıl takdir almak istiyorum. Lgs sınavına hazırlanırken sürenin yarısında çalışmayı bıraktım, bana yapamıycağamı söylediler inandım. Bi kere vazgeçtim, bi kere inandım, bi kere kaybettim. Bunların hepsi yanlıştı, yanlışların doğruları öğrenmeli, öğrendim ve bi daha vazgeçmemeye, bi daha onlara inanmamaya, bi daha kaybettmemeye hazırlanıyorum. Hala tıp istiyorum. Biliyorum yarın iyi olmayacak benim için belki ağlayacağım sınavdan sonra ama dediğim gibi başarısızlıklarımdan güç alıp başarıcam. Doktor olmak istiyorum hala. Önümde kısa ve güç bir yol var bu yolu arabayla geçmek isterdim ama öyle bir imkanım yok, yürüyeceğim, koşucam, sürünmemeye çalışacağım ama yapıcam. Beni o kızla kıyaslayan sınıf öğretmenime inat, sırf oğlu lgs de benden önde olduğu için bana hoş olmayan bir yakıştırma yapan teyzeye inat, BAŞARICAM.

    muhtemlen yarın bunu yazdığım için pişman olucam 🙁
    Yazım hatalarım var farkındayım

  5. İdeali olan mutlaka yapar , ben coğrafya öğretmeniyim kamuda , şu an ise tıp fakültesine girmek istiyorum ;emek verilirse her şey yapılır, korkmayın çalışın

  6. DİPLOMA NOTUM 60
    Ve ben buraya tıp kazanamaya geldim evet yüzünde ufak bi tebessüm oluştu gülüyosun belkide. Evet 2 sene yks’ye girdim sonuç ne mi sadece 2 yıllık bölümler. Bazı şeyleri fark ettim ve imkansız diye bir şeyin olmadığını kendi kafamda bitirdim. Belki dediniz 4 yıl lise de ne yaptın? 1 sene mezuna kaldın ne yaptın? Evet hiç birşey yapmadım çünkü bi hayalim vardı ve hayalim sadece hayal di yani bu hayalimi gerçekleştirmek için hiçbir şey ama hiçbir şey yapmadım. Durdum bekledim hayalimin bana gelmesini bekledim ve ne oldu biliyomusunuz koca bi hiç. Evet mezuna kaldığım sene dershaneye bile gittim ama insan çaba göstermediği müddetçe hiç bi halt beceremiyor. Sıralamam 1.4Milyon evet bu sıralamadan sen nasıl tıp kazanıcaksın diyonuz. Hani biraz önce dedim ya imkansız diye bir şey yoktur. Belki çoğu insan hâla gülüyo. Evet tabiki gülücekler. Ve bizde onların inadına çalışmaya devam edicez.
    Unutmayın kazananlar inanlardır… 18.08.2021

  7. 28.07.2021 tarihinde çalışmaya başlıyorum inşallah buraya kazandığımı söylemek için de geleceğim herkes gönlünde olan üniversiteyi kazanması dileğiyle 🙂

  8. lütfen sınav sonunda bana haber et inşallah her sey dilediğin gibi olur ben daha 10.sınıfım ve bana tavsiye etmek istediğin bir şey olursa söylemekten çekinme merakla bekleyeceğim. 🙂

  9. Hayırlısı ile bugün çalışmaya başlıyorum , neyin ne olduğunu geç idrak ettim… Son seneyim , ne kadar çalışmam gerekirse gereksin pes etmeyeceğim! Başaracağım, ister 4 yıl ister 5 yıl geçsin, çalışmaya ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Birdahaki gelişimde “BAŞARDIM” diyerek gelmek dileğiyle , hoşçakalın.

    1. Abi bende 10. Sınıf öğrencisyim bana tavsiyen var mı bu arada sınav sonucunu mutlaka belirt merak ediyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu