AYT Geometri Nasıl Çalışılır?
AYT konuları içerisinde önemli bir yeri bulunan Geometri için sınava hazırlık sürecinde bu derse nasıl çalışılması gerektiği öğrenciler tarafından oldukça merak edilen bir konu olmaktadır. Özellikle sınav puanı için yüksek Geometri neti büyük önem arz etmektedir.
Geometri çoğu öğrenci için zorlayıcı olsa da temel kavramlarını, formüllerini ve çözüm tekniklerini öğrendikten sonra AYT Geometri konuları sınavda başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Geometrinin temel kavramlarını ve teoremlerini iyi anlamak bu noktada çok önemli olmaktadır.
Konu anlatımlarını dinlemek ve notlar almak bu konuda size yardımcı olacaktır. Online kaynaklar, ders videoları ve kitaplar bu konuda size yardımcı olabilmektedir. Her geometri konusunun kendine özgü formülleri ve teoremleri bulunmaktadır.
Özellikle bu formülleri ve teoremleri önce ezberlemek, ardından mantığını anlamaya çalışmak gerekmektedir. Ayrıca bu formüllerin hangi sorularda nasıl kullanılabileceğini bilmek, Geometri sorularını çözebilmek adına önemlidir.
Çalıştığınız konuları pekiştirmek için bol bol örnek çözmeniz gerekmektedir. Çeşitli kaynaklardan örnekler çözerek farklı soru tipleri ile tanışmanız, her soru tipi için doğru çözüm yöntemini bulmanızı sağlamaktadır.
Çözdüğünüz örneklerin çözümlerini ve notlarınızı bir geometri defterine kaydetmeniz, bilgileri daha iyi hatırlamanıza yardımcı olurken, düzenli olarak deneme sınavlarına girerek hem bilginizi pekiştirebilir hem de sınav stresine karşı kendinizi hazırlayabilirsiniz.
Her soru için en uygun çözüm yöntemini seçmek önemlidir. Farklı yöntemler denemekten çekinmemeniz ve hem konular hem de sorular için farklı çözüm yöntemlerini bir arada öğrenmek ve bunlar arasından en uygununu kullanmak fark yaratmanızı sağlamaktadır.
Geometri Nasıl Kolay Öğrenilir?
Geometri matematik dalları arasında soyut kavramlara ve görselleştirmeye dayanan bir alan olarak birçok öğrenci için zorlayıcı olabilmektedir. Özellikle Geometri dersinde zorlanan ve AYT sınavı için bu derste eksikliklerini hızlı bir şekilde kapatmak isteyen öğrenciler için bazı püf noktalar bulunmaktadır.
- Başarılı bir geometri öğreniminin temeli sağlam bir temel oluşturmaktan geçmektedir. Temel geometrik şekiller, tanımları ve özellikleri, aksiyomlar ve postulatlar gibi temel kavramlar netleştirilmeli ve ezberlenmelidir.
- Geometri görsel bir alandır. Geometrik problemleri çözmek için zihninizde şekilleri canlandırabilmeniz ve görselleştirebilmeniz önemlidir. Şekilleri çizmek, diyagramlar oluşturmak ve problemleri görsel olarak çözmeye çalışmak kolay öğrenmede etkili olmaktadır.
- Geometri teorik bir alan olduğu kadar pratik bir alandır. Teorik bilgileri pekiştirmek ve pratik becerilerinizi geliştirmek için bol bol pratik yapmanız konuları daha kolay öğrenmenizi sağlamaktadır.
Geometri Ne Kadar Sürede Biter?
Öğrencilerin AYT Geometri konuları için ne kadar süre ayırması gerektiği özellikle sınava hazırlık sürecinin doğru bir şekilde yönetilebilmesi açısından önem arz etmektedir. AYT Geometri konuları için konu anlatımı yerine soru çözümüne daha çok zaman ayırmak gerekmektedir.
Ancak bu süreçte ne kadar zaman ayrılacağı öğrenciden öğrenciye değişmektedir. Geometriye sıfırdan başlayan bir öğrenciyle daha önceden temel bilgisi olan bir öğrencinin geometriyi bitirme süresi doğal olarak farklı olacaktır.
Geometriye ne kadar çok zaman ayrılırsa o kadar hızlı bitirilebilmektedir. Temeli sağlam olan ve düzenli olarak çalışan bir öğrenci geometriyi 1-2 ay içinde bitirebilmektedir. Temeli zayıf olan veya daha az çalışan bir öğrencinin geometriyi bitirmesi 3 ayı bulabilmektedir.
Özellikle bu süreçte hızlı ve planlı bir şekilde AYT konuları çalışılıp 2 hafta içerisinde tüm konuların bitirilmesi ve ardından bol bol soru çözümüne geçilmesi gerekmektedir. Konuları, formülleri ve çözüm tekniklerini unutmamak için ara ara soru çözümüne devam etmek de önemli olmaktadır.
Geometri TYT Mi AYT Mi?
Geometri dersi hem TYT hem de AYT sınavında bulunmaktadır. Öğrenciler hem 9 ve 10. Sınıf derslerinin ve konularının yer aldığı TYT sınavında hem de Alan Yeterlilik Testinde Geometri ile karşılaşmaktadır.
Ancak AYT sınavında Geometri testinden yalnızca eşit ağırlık ve sayısal öğrencileri sorumlu olmaktadır. Sözel öğrencilerinin AYT sınavında Geometri çözmesi gerekmemektedir.
TYT Geometri Ne Zaman Başlanmalı?
TYT geometri konularına başlamanın en uygun zamanı, öğrencinin matematik temellerinin sağlamlaştırıldığı ve temel geometri kavramlarına aşina olunduğu lise 1. sınıf sonu veya lise 2. sınıf başı olarak bilinir. Bu dönemde, öğrencilerin daha önce edindikleri temel matematik bilgileri üzerine inşa ederek geometri konularını öğrenmeye başlamaları, konuları derinlemesine kavramalarını ve uzun vadede bilgilerini pekiştirmelerini sağlar.