Haberler

Üniversite Öğrencilerinin Hayatını Kurtaran Uygulamalar

Her öğrencinin telefonunda mutlaka bulunması gereken uygulamaları sizin için araştırdık. Üniversite öğrencilerinin derslerinde ve kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olacak; her anlamda hayatlarını kolaylaştıracak bu mobil uygulamaların hepsi ücretsiz bir şekilde kullanılabilir. Bu mobil uygulamaları derslerinizde daha iyi notlar almak için ve hayatınızı daha iyi planlamak için kullanabilirsiniz.

  1. Duolingo  

Yabancı dil öğrenimi için vazgeçilmez bir uygulama: duolingo. Arapça, Çince, Felemenkçe, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca’nın da dahil olduğu 25’ten fazla yabancı dili ücretsiz olarak öğrenebileceğiniz uygulama, dil öğreniminin farklı seviyeleri için farklı zorluklarda konuşma, dinleme, tercüme ve çoktan seçmeli testler sunmaktadır. Uygulamada ayrıca öğrendiğiniz dille ilgili okumalar yaparak kelime bilginizi ve okuma yeteneğinizi de geliştirebilirsiniz.

Farklı işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz ücretsiz uygulama, kolay arayüzü ve motive edici içerikleriyle öğrenmek istediğiniz dili büyük bir yetkinlikle kavramanıza yardımcı oluyor. Uygulamanın dünya çapında 300 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

  1. Adobe Scan

Fotokopi çektirmek, beraberinde gelen masraflar ve zorluklar… Masanızda biriken ya da kaybedilen notlara bir son! Ücretsiz Adobe Scan uygulaması ile fotokopi çektirmek istediğiniz belgeleri yüksek kalitede tarayabilir ve PDF dosyası olarak kaydedebilirsiniz. Böylece tüm önemli formlarınız, belgeleriniz, kitaplar ve ders notlarınız her daim yanınızda kalır!

Adobe Scan uygulaması ile hem çevreyi korumuş olursunuz hem de notlarınızı kolayca gözden geçirebilirsiniz. Üstelik mail ve bulut programlarınızı bağlayarak notlarınızın kaybolmasının önüne geçersiniz. Taranmış dosyalarınızın üzerinde kolayca değişiklik yapabilir ve önemli formları hızlıca imzalayabilirsiniz.

  1. Photomath

Matematik öğrenmekte ya da karmaşık matematik problemlerini çözmekte sorun mu yaşıyorsunuz? Matematiği sevdirecek ve öğretecek bir uygulama olan Photomath ile her türlü işlemi hızla gerçekleştirebilir; matematik işlemlerinin çözümlerini kolayca inceleyebilirsiniz.

Kameranızı kullanarak tüm matematik problemlerini otomatik olarak uygulamaya yükleyebilirsiniz; daha sonrasında Photomath işlemi sizin için gerçekleştirecektir. Çözülen problemlerin ayrıntılı açıklamalarını da uygulama aracılığıyla inceleyebilirsiniz. Ayrıca Photomath’in “akıllı hesap makinesi” ile ileri seviye matematik için gereken tüm matematik sembollerini kullanabilirsiniz. Uygulamada matematik problemlerini görselleştirmek için kullanabileceğiniz grafikler de bulunuyor.

Ücretsiz olarak indirebileceğiniz Photomath uygulaması ile matematik öğrenmek artık çok kolay!

  1. Microsoft Office Mobile

Üniversite hayatının olmazsa olmaz üyeleri. Uzun dönem ödevlerinizi yazarken kullandığınız Microsoft Word; raporlar hazırladığınız Microsoft Excel ve renkli sunumlarınızı hazırladığınız Microsoft Powerpoint.

Bütün bu uygulamaları telefonunuzda da kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Zamandan tasarruf yapabileceğiniz ve her türlü belgelerinize ulaşabileceğiniz Microsoft Office Mobile uygulamaları tamamen ücretsiz. Mobile uygun dizayn edilmiş arayüzleriyle ofis programlarını telefonunuzda kullanarak belgelerinizi her an düzenleyebilirsiniz.

  1. myHomework

Dersler, ödevler, projeler, sınavlar… Hepsinin saatini, içeriğini ve teslim tarihini akılda tutmaya çalışmak oldukça zorlayıcı olabilir. Karışık programınızın zorluklarını aşmak için tek yapmanız gereken myHomework uygulamasını telefonunuza indirmek.

Yapmanız gereken tüm işlemleri sunacak ve belli bir zaman önce size hatırlatıcı bir bildirim gönderecek bir uygulama olan Homework Planner ile büyük bir düzen içerisinde tüm ödevlerinizi tam zamanında teslim edeceksiniz.

  1. obilet

Ailesinden uzakta yaşayan bir üniversite öğrencisinin en büyük yardımcısı: obilet. Öğrenciler obilet mobil uygulamaları ile kolayca bütçelerine ve planlarına uygun otobüs ve uçak biletlerini sorgulayabilir, seçtikleri bileti hızlıca ve güvenle satın alabilir.

obilet ile öğrenci işi ucuz seyahat planlamak da hiç bu kadar kolay olmamıştı! En uygun fiyatlarla ucuz seyahat yapmak için obilet uygulamasını hemen telefonunuza indirin.

  1. TED

TED, hayat ve kariyeriniz ile ilgili ilham verici konuşmaların düzenlendiği bir platform. Ted’in hem internet sitesinden hem de uygulamasından birbirinden ünlü ve başarılı profesyonellerin konuşmalarını dinleyebilirsiniz.

TED sadece hayat ve kariyerinizle ilgili ilham vermekle kalmıyor; TED sayesinde yabancı dilinizi de geliştirebilirsiniz. Konuşmaların altyazılarını istediğiniz dile değiştirebilir, böylece hem konuşmayı orijinal dilinde dinler hem de altyazıları oriijinal dilinde okuyabilirsiniz.

  1. Evernote

Bir öğrenci için her not altın değerindedir. Gerek derste aldığınız notlar gerek de kişisel hatırlatıcılar için Evernote, en ideal not alma uygulamasıdır. Evernote ile sadece yazı olarak değil ses kaydederek ve fotoğraflar ekleyerek de not alabilirsiniz. Eğer dilerseniz notlarınızı belli zamanda kendinize hatırlatma bildirimi atacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca notlarınızı başkalarıyla e-posta olarak paylaşabilir; her türlü notunuzu tarayarak Evernote dijital not defterinize yedekleyebilirsiniz.

  1. Speechnotes

Sesli notları deşifre ederek yazıya geçirmeye çalışmak günler alabilir. Notlarınız temize geçirmeye harcayacağınız zamanı daha verimli bir şekilde geçirmeye karar verirseniz Speechnotes en büyük yardımcılarınızdan biri olabilir.

İngilizce ses kayıtlarınızı otomatik olarak yazıya geçirebilen Speechnotes ile tek yapmanız gereken dinlediğiniz dersin ses kaydını almak. Böylece dersin tek bir kelimesini dahi kaçırmamış olacaksınız. Speechnotes ses kaydını sizin için otomatik olarak yazıya geçirecektir.

  1. Offtime

Hepimiz bazen erteleme alışkanlığına kapılır gideriz. Kolayca halledilebilecek işler uzar gider; bir türlü masaya oturup işlerimizi halledemeyiz.

Özellikle öğrenciler için sınavlara çalışmak ve ödevleri hazırlamak zorlayıcı olabilir. Sürekli telefonu eline alıp sosyal medyada gezinmeyi düşünebilirsiniz. Sonra bir bakmışsınız saatler geçmiş ama ödevler hala duruyor.

Şimdi bunun önüne geçebileceğiniz bir uygulama var; offtime ile belli zamanlarda sosyal medya ve haberleşme uygulamalarının size bildirim göndermesini engelleyebilirsiniz. Böylece telefonunuzun titreşim gelmez; siz de rahatlıkla dersinizle ilgilenebilirsiniz.

  1. Coursera

Yaşam boyu öğrenmenin sonu yok. Üstelik Coursera sayesinde dünyadaki en iyi üniversitelerden ders alabilirsiniz. Coursera’nın ders kataloğu da oldukça zengin. Sanattan, edebiyata, fizikten matematiğe, dil öğreniminden programlamaya kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda Coursera sayesinde eğitim alabilirsiniz.

Coursera’daki derslerin eğitiminize katkısı olacağı kadar kişisel gelişiminize ve kariyerinize de etki edeceğine emin olabilirsiniz. Coursera’daki derslerin birçoğu ücretsiz olarak izlenebiliyor ve dersi bitirmeniz karşılığında da konu ile ilgili bir sertifika alabilirsiniz.

  1. Tureng

Yabancı dilde eğitim için şart olan sözlüklerden belki de en iyisi. Tureng, İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce, Fransızca-İngilizce, İspanyolca-İngilizce ve Almanca-İngilizce hizmet veren ücretsiz ve zengin içerikli bir uygulama. İstediğiniz dilde kolayca kelime arayabilirsiniz. Üstelik İngilizce eşanlam sözlüğü ile de ödevlerinizi ve e-postalarınızı yazarken birbirinden etkileyici kelimeleri kullanabilirsiniz.

  1. Any.do

Günlük hayatta yapılacak işler yığınla birikebilir ve kolayca akıldan çıkabilir. Yapmanız gerekenleri unutmamak için not almak da güzel; fakat bazen insan notlarına bakmayı dahi unutabiliyor! Any.do mobil uygulaması ile şimdi yapılacaklar listenizi kolayca gözden geçirebilir; istediğiniz zamana alarm kurabilirsiniz. Böylece gün içinde birçok işi kolayca yapılacaklar listenizden çıkarabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir uygulama olan Any.do ile yapılacak işler birikmez…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu