Haberler

Simur Digital’i Seçin, Arama Motorlarının Ön Sayfalarında Yerinizi Alın

Sektörünün lideri bir SEO ajansı olan Simur Digital, işletmenizin arama motoru sıralamalarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayacak çevrim içi pazarlama çözümleri sunar. Uzun süre dayanan müşteri odaklı gelişmiş SEO stratejileri geliştirmeye odaklanan Simur Digital müşterileri için organik trafiği ve çevrim içi görünürlüğü artıracak, daha yüksek satış, dönüşüm ve etkileşim sağlayacak çalışmalar planlar. Yaptığı çalışmalarla iş ortakları üzerinde kalıcı etkiler bırakan Simur Digital, sunduğu SEO hizmetlerinin başarısı veriye dayalı SEO metrikleri ile gözler önüne serilmektedir.

SEO Nedir?

SEO yani arama motoru optimizasyonu, web sayfalarını Google ve diğer arama motoru sıralamalarında daha üst sıralarda yer alması için uygulanan çalışmaların tümü olarak ifade edilebilir. Web aramaları; insanların çevrim içi içerikleri keşfetmesini sağlayan temel yollardan biridir. Bu nedenle web sayfalarının arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması, web sitesine gelen organik trafiğin artmasını sağlayabilir.

Google ve diğer arama motorlarında yer alan sonuçlar sayfası; çoğunlukla sayfanın en üst kısmında ücretli reklamları daha sonra normal sonuçları yani organik arama sonuçlarını gösterir. SEO yoluyla web sitelerine gelen trafik, ücretli reklamlar yoluyla gelen trafikten ayırt edilebilmesi için genellikle organik arama trafiği olarak adlandırılır.

SEO’nun Faydaları

SEO, çevrim içi pazarlamanın kuşkusuz en önemli parçasıdır. Çünkü web kullanıcılarının web’de gezinmesinin başlıca yollarından biri aramalardır. Arama sonuçları sıralı listeler halinde sunulur. Web sitesi ya da sayfası, bu listede ne kadar üst sırada bulunursa organik trafik alma lasılığı o kadar fazladır. Bu nedenle arama motoru sıralamalarında elde edilen en küçük bir gelişme dahi web sitelerinin organik trafiğinin ve potansiyel olarak iş hacminin artmasını sağlayabilir. Bunun doğal bir sonucu olarak pek çok web sitesi, arama sonuçları sayfasında rakiplerinden daha üst sıralarda yer almalarını sağlayacak SEO çalışmalarına yönelir.

SEO Nasıl Çalışır?

Google ve diğer arama motorları, kullanıcıların yaptıkları herhangi bir sorgu için hangi web sayfalarının gösterileceğini belirli kurallara ya da algoritmalara göre belirler. Son derece kompleks bir yapıya sahip olan algoritmalar SERP’lerin sıralamasını belirlemek için sayısız sıralama faktörünü değerlendirir. Bununla birlikte arama motorlarının, web sitelerinin kalitesini ve nasıl sıralanacağını belirlerken değerlendirdiği üç temel kriter vardır: Bağlantılar, içerik ve sayfa yapısı.

Diğer web sitelerinden gelen bağlantılar, web sitesinin Google’da ve diğer arama motorlarındaki sıralamasının belirlenmesinde en önemli unsurlardan biri olarak kabul edilir. Web sitelerinin düşük kaliteli sitelere bağlantı verme olasılığının düşük olduğu mantığı üzerinden bir bağlantının, diğer web sitelerinden alınmış bir kalite oyu olduğu kabul edilir. Birçok farklı siteden bağlantı alan web siteleri özellikle onlara bağlantı veren web sitelerinin arama motorları nezdinde yetkili olması durumunda, arama motorlarının gözünde PageRank olarak da adlandırılan otorite kazanırlar.

Arama motorları sıralama sonuçlarını belirlerken yalnızca bağlantılara bakmazlar. Web sayfalarının herhangi bir arama sorgusu ile bağlantılı olup olmadığını belirlerken web sayfalarının içeriklerini de analiz ederler. Bu nedenle SEO çalışmalarında, arama motorlarında kullanıcıların arama yaptığı anahtar kelimeleri hedefleyen içeriklerin oluşturulması çok önemlidir.

SEO’nun üçüncü ve son temel bileşeni, sayfa yapısıdır. Web sayfaları HTML ile yazılırlar. Bu nedenle; HTML kodunun nasıl yapılandırıldığı, arama motorlarının sayfayı değerlendirmesi sırasında etkili olan bir faktördür. Web sitesinin SEO’sunun iyileştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar arasında; sayfanın başlığına, URL’sine ve başlıklarına ilgili anahtar kelimelerin eklenmesi, web sitesinin taranabilir olduğundan emin olmak sayılabilir.

Web sitelerinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilmesi için arama motoru algoritmalarının bu temel bileşenlerinin her birinin optimize edilmesi SEO sürecini oluşturur.

Arama Motoru Optimizasyonu Teknikleri

Arama motorlarının çalışma prensiplerinin anlaşılması, iyileştirme sürecinin ilk adımı olarak kabul edilir. Web sitesinin sıralamasının iyileştirilmesi ve arama için optimize edilmesi, farklı SEO tekniklerinden yararlanılmasın gerektirir.

Anahtar kelime araştırması SEO çalışmalarının başlangıç noktasıdır. Wen sitesinin hali hazırda hangi anahtar kelime için sıralandığı, rakiplerin hangi anahtar kelimelerde sıralandığı ve potansiyel müşterilerin başka hangi anahtar kelimelerde arama yaptığı değerlendirilir. Arama yapan kullanıcıların Google ve diğer arama motorlarında yaptıkları aramalarda kullandığı terimlerin belirlenmesi, mevcut içeriğin optimize edilmesi ve hangi yeni içeriklerin oluşturulabileceği konusunda yön verici olabilir.

Potansiyel anahtar kelimelerin belirlenmesinin ardından devreye içerik pazarlaması girer. Bu aşamada mevcut içerik güncellenebilir ya da yeni içerikler oluşturulabilir. Arama motorları için yüksek kaliteli içerikler önceliklidir.

Harici web sitelerinden alınan bağlantılar arama motorlarının temel sıralama faktörlerindendir. Bu nedenle yüksek kaliteli geri bağlantılar elde edilmesi SEO açısından çok önemlidir.

Sayfa dışı faktörlerin yanı sıra sayfa yapısının iyileştirilmesi de SEO açısından faydalıdır. Anahtar kelimeleri dahil etmek için sayfa URL’sinin optimize edilmesi, ilgili arama terimlerinin kullanılması için sayfanın başlık etiketinin güncellenmesi ve resimlerin açıklanması için alt niteliğinin kullanılması yapılacak çalışmalardandır.

Site içi bağlantılar da SEO açısından önemlidir. Bunun için SML site haritası oluşturulabilir, arama motorlarının sitenin tüm sayfalarını keşfetmesi ve taraması sağlanabilir. Web sitesinin anlamsal biçimlendirmesinin optimize edilmesi de SEO çalışmaları kapsamında gerçekleştirilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu