KPSS P2 Nedir?
KPSS P2 puan türü genel kültür ve genel yetenek testlerinden elde edilen puanlardır. KPSS P2 puan türünde Genel Kültür testleri 60 soru ve Genel Yetenek testlerinde 60 soru bulunmaktadır. P2 puanı KPSS’den sonra hesaplanmaktadır. Buna göre ortaöğretim ve ön lisans KPSS giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. KPSS P93 ve KPSS P94 yazılarını da kontrol etmeyi unutmayınız.
KPSS P2 ile Alım Yapan Kurumlar Nelerdir?
KPSS P2 ile alım yapan kurumlar şu şekildedir:
- Milli İstihbarat Teşkilatı
- Sermaye Piyasası Kurulu
- Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı
- Sermaye Piyasalar Kurulu
- Vakıfbank
- Kalkınma bankası
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
KPSS P2 Hangi Dersleri Kapsar?
Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumuna giren adaylar P2 puan türleri hesaplanmaktadır. Buna göre adayların KPSS Lisans oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri bulunmaktadır. KPSS P2 de bulunan dersler şu şekildedir:
- Türkçe
- Matematik
- Geometri
- Tarih
- Güncel Bilgiler
- Vatandaşlık
- Coğrafya
Sınavda bu derslerden sizleri sorular bekliyor. KPSS konuları yazımız üzerinden hangi konular çıkacak öğrenebilirsiniz. KPSS P2 puan türü hesaplaması adayların genel yetenek testinden yapmış olduğu netlerin %60, Genel Kültür testinden yapmış olduğu netlerin %40’ı etki etmektedir. Buna göre KPSS P2 puan türünde daha fazla puan almak için Genel kültür alanına daha fazla ağırlık vermesi gerekmektedir.
KPSS P2 Puanı Kaç Yıl Geçerli?
KPSS P2 puan türü lisans alanları için 2 yıl geçerlilik süresine sahiptir. KPSS lisans sınavını başarılı bir şekilde gerçekleştiren adaylar, 2 yıl süre boyunca elde ettikleri puanı kullanabilir. KPSS lisans çıkmış sorular sayfasından eski yıllarda çıkan sorulara bakabilirsiniz.