TYT

2024 TYT Kaç Gün Kaldı? TYT Sayaç

TYT Kaç Gün Kaldı? TYT Sayaç gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. TYT Geri Sayım Sayacı ile sınava kaç gün kalmış saniyesine kadar öğrenebilirsiniz.

2024 yılı ÖSYM sınav takvimi henüz açıklanmadı. Önceki takvimlere göre TYT Sınavı – 15 Haziran 2024 tarihinde yapılması öngörülüyor. Ayrıca sınav 10.15’de başlayacak. Sınava gireceklerin en geç 10.00’da salonlara girmesi gerekiyor. Adaylar sınav başlama saati 10.00’dan sonra gelirse sınava alınmayacak. Aşağıdan TYT sayaç ile sınava kaç gün kaldı öğrenebilirsiniz.


2024 TYT Sayaç

  • Gün
  • Saat
  • Dakika
  • Saniye

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
YKS Sonuç Açıklanma Tarihi 15-20 Temmuz 2024 tarihinde olacağı tahmin edilmektedir.

★★ TYT Puan Hesaplama ★★

TYT 15 Dakika Kuralı Kalktı mı?
Bu soru pek çok öğrenci tarafından tarafımıza soruluyor. Biliyorsunuz, geçen sene öğrenciler 09.45’den sonra sınavlara alınmıyorlardı. Fakat bu sene öğrenciler 10.00’dan sonra sınava alınmayacak. Böyle bakıldığında kural kalkmış gibi duruyor fakat sınav saati 15 dakika ileriye alındı. Sınav 10.15’de başlayacak. Demek oluyor ki kural halen devam ediyor fakat düzenlemeler yapıldı.

TYT ilk kaç dakika çıkılmaz?
TYT’de sınav süresinin ilk 120 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

TYT Bir Soruya Kaç Dakika Düşüyor?
TYT sınavına baktığımızda toplam 120 soru bulunmakta. Bu sorular için ise 165 dakika verilmekte. Soru ve süreye baktığımızda Soru Başına Ortalama Süre 1,125 dakika olmaktadır.

Ara sıra gelip TYT sayaç sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Zaman önemli, geçen zamanı güzelce değerlendirmeliyiz. Yorum kısmından bizlere sınava kaç gün kaldı ve şu an hangi durumdasınız yazabilirsiniz.

İlgili Makaleler

20 Yorumlar

  1. 2022 tyt sınavına gireceğim şuan mezunum bu sene 2.sınav senem geçen sene yaptığım en büyük hata konu ağırlıklı çalışıp soru çözmemek oldu haliyle belli bir süre sonra çalıştığım bütün konular uçtu gitti siz siz olun tyt olsun ayt olsun kpss olsun hangi sınava girecekseniz girin bol bol soru çözün özellikle çıkmış sorular bunlar çok yardımcı olur vee tabi ki deneme sınavlarına da mutlaka katılın eksiklerinizi görmeye yardımcı oluyor bu sene tıp kazanmak istiyorum inşallah hepimizin gönlüne göre olur herkese şimdiden başarılar sınava şurda 6 aydan daha az kalmış aman daha çok zaman var nasıl olsa gibi bahanelerin arkasına saklanmaktan vazgeçin ve eğer hayallerinizin gerçekleşmesini istiyor ve başarılı olmak istiyorsanız yapacak tek birşey var o da çalışmak. Benim çok sevdiğim bir söz var o da şu:”BAŞARI İÇİN ÖMÜRLERİNİN BİR BÖLÜMÜNÜ BEDEL OLARAK ÖDEMEYENLER,BAŞARISIZLIĞIN BEDELİNİ BİR ÖMÜR BOYU ÖDERLER.” bu söz beni çok motive ediyor ne zaman ders çalışmaktan sıkılsam ve vazgeçİP bırakmak istesem bu sözü okuyup daha çok motive oluyorum umarım sizlere de bir faydası olur.

  2. Hedef 200 -250 bin tyt de sadece matematik ve ayt çalışmam lazım sizce başlasak şimdiden yetişir mi? TMciyim.

    1. Sadece tyt yapacaksan yetısırsın tabiki yeterki ümidini yetırme verimli çalış günde en az 20 paragraf coz konuları oku sonra tekrar yap emin ol yaparsın henüz geç değil yeterki pes etme

    1. Cok rahat biter her gun duzenli olarak 5 6 saat ve ustu calisirsan ve plan program yaparsan cok hizli bitirirsin 3 ay yaya yaya calidsirsin hizli olursan 2 ayda da biter yeterki iste

  3. Mereba bu sene sayısaldan girmeyi düşünüyorumda sosyal ve fen çözücem puan hesaplanırken o sosyal ve fenden 3.4 puan gelirmi cevapladiginiz icin simdeden tesekkur ederim

  4. Merhaba, açıktan liseyi bitirdim bu yıl. Üni okumak istiyorum. Yaşım 28. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Nereye kayıt yapmam lazım. Nereye başvurmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu