Kaynak Tavsiyeleri

2024 TYT Kimya Kitap Önerileri

Merhaba. Bu yazımız da sizlere TYT kimya kitap önerileri başlığı altında kullanabileceğiniz soru bankası ve konu anlatımlı kitapları derlemeye çalıştık. Bildiğiniz gibi Kimya dersinin TYT konuları içinde önemli yeri bulunmaktadır. Tavsiye ettiğimiz kitapların çoğu, zamanında bu kitapları kullanmış olan başarılı öğrenciler tarafından hazırlanmıştır. Sizin de önermek istediğiniz kitaplar varsa yorum kısmına yazarak üniversite adaylarına yardımcı olabilirsiniz.

TYT Kimya Soru Bankası Önerileri

Antrenman Yayınları TYT Kimya Soru Bankası

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında en kolay olan yayınlardan biri olan Antrenman Yayınları en basit seviyedeki sorularıyla öğrencilerin temel oluşturmasını sağlayan kitaplarla karşımıza geliyor. Diğer kitaplarında olduğu gibi Antrenmanlarla Kimya kitabında da aynı gelenek devam ediyor. Bazı kitaplardan farklı olarak bu kitapta hem konu anlatımları hem çözümlü sorular hem de test soruları yer alıyor.

Başlangıç için bir kitap arıyorsanız elbette ideal bir tercih olacaktır. Kimya dersi için kendine hiç güvenmeyenler bu kitapla başlayabilir. Biraz olsun bilgisi ya da kulak aşinalığı olan bir öğrencinin ise biraz daha üst seviye kitapları tercih etmesi doğru olacaktır. TYT Kimya Kitap Önerileri  listesinin ilk sırasında kendine yer buluyor.

Tonguç Akademi TYT Kimyatik Soru Bankası

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında internetteki popülerliği ile ilk akla gelenlerden Tonguç Akademi Yayınları tarafından piyasaya sürülen bu kitap öğrenciler tarafından oldukça beğeniliyor. Temel seviye sorulardan başlayıp öğrencilere ilk önce konuyu öğretmeyi hedefliyor. Orta seviye sorular ile konuyu daha iyi anlamanızı ve kavramanızı sağlıyor. Son olarak da yeni nesil sorular ile sınavda karşınıza çıkabilecek düzeyde sorular ile sizi sınava hazırlıyor.

Başlangıç için de önerilen güzel bir tasarıma sahip başarılı bir kitaptır. Kitaptaki soruların tamamı video çözümlüdür. Kitaptaki soruların video çözümlerine ulaşmak için Tonguç Video Çözüm uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekir. TYT Kimya Kitap Önerileri  yazımızda kendine yer buluyor.

Aktif Öğrenme Yayınları TYT Kimya Sıfırdan Başlayanlara

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında adından da anlaşıldığı gibi TYT Kimya dersine sıfırdan başlamak isteyenler için hazırlanan bir kitaptır. Mehmet Fatih Genç tarafından yazılan bu kitabı Aktif Öğrenme Yayınları piyasaya sürmüştür. Kitap temel seviyedeki sorulardan oluşmaktadır. Zaman zaman konuyu daha iyi anlamanızı sağlamak adına orta seviye ve sınav ayarında sorulara yer verilmiştir.

Çözümlü kavrama soruları ile kimyayı sevdiren ve kolaylaştıran bir kitap olduğunu söylüyor. Ayrıca Aktif Öğrenme Modeli ile öğrencilerin konuyu daha iyi anlamasına yardımcı oluyor. Kitap içinde toplam 1625 soru bulunuyor. Bu soruların tamamı video çözümlü olarak paylaşılıyor.

Tonguç Akademi TYT Kimya Konu Özetli Soru Bankası

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında Tonguç Akademi’nin düz soru bankasının yanı sıra konu anlatımlı bu özel yayın da oldukça verimli olacak sizin için. Tonguç Akademi tarafından yayınlanan bir başka TYT Kimya kitabı ise konu özetli olarak karşımıza geliyor. Kitabın asıl amacı soru çözerek konuları pekiştirmek değil. Konu çalıştıktan sonra soru çözmeye başladığınızda öğrendiğiniz ama aklınıza gelmeyen bilgileri size hatırlatan bir kitaptır. Soru çözerken konu özetlerinden yardım alarak bilgileri daha iyi anlayacaksınız.

Başlangıç seviye için önerilen kitaptaki soruların tamamı video çözümlü olarak yayınlandı.. Çözemediğiniz soruların çözüm videolarını izleyerek öğrenmeniz mümkündür.

Okyanus Yayınları TYT 40 Seans Soru Bankası

Okyanus Yayınları tarafından hazırlanan 40 Seans serisi kitaplarda baştan sona dersi öğrenmeniz hedeflenir. Temeline güvenmeyen ya da temelini sağlama almak isteyen öğrenciler, bu kitabı alarak başlangıç yapabilir. Kitapta tüm TYT Kimya Konuları başlangıçtan sona kadar detaylı bir şekilde anlatılıyor.

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında bu kitabı çözen öğrencilerin de onayladığı gibi temeli sağlam olmayan ya da hiç temeli olmayan öğrencilerin alarak başarıya ulaşacağı bir kitaptır. Gerçek anlamda öğretmeye yönelik soruları ve akılda kalıcı konu anlatımları da kitabın öne çıkan diğer özellikleri oluyor.

Üç Dört Beş Yayınları TYT Kimya Soru Bankası

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında en zor ve faydalı olan yayınlardan Üç Dört Beş Yayınları, yeni nesil ve ÖSYM tarzı soruları ile birçok öğrencinin gönlüne taht kurmuş bir yayınevidir. Bu yayınevinin kitaplarını çözerek netlerini artıran öğrencilerin çözdüğü kitaplardan bir diğeri de Kimya kitabı oluyor. TYT Kimya Soru Bankası kitabında kolay, orta ve zor seviye sorular bulunuyor. Tüm bu soruların dışında çok zor seviyede olan Orijinal Sorular ile konuların en ince detayına kadar bilgi sahibi olmanız hedefleniyor.

Temelini kuvvetlendirmek ya da sınavdan önce son kaynak olarak çözülmesi önerilen bir kitaptır. Başlangıç seviyesi için de tercih edilebilir olsa da sıfırdan başlayacak öğrenciler için uygun bir tercih değildir. 2024 TYT Kimya Kitap Önerileri  listemize adını yazdırıyor.

Palme Yayınları TYT Kimya Soru Kitabı

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında arasında zoru sevenler için harika bir öneri Palme. Palme Yayınları, özellikle fen dersleri kitaplarında, hem başarısı hem de zorluğu ile ön plana çıkmaktadır. TYT Kimya Soru Bankası kitabında da aynı özelliklerini ortaya koymuş. Gerek soru kalitesi gerek de öğretici hedefi ile derece öğrencilerinin öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.

Daha önceden üniversite sınavına girip derece yapan öğrencilerin önerdiği kitaplar arasında bulunuyor. ÖSYM tarzındaki soruları ile orta ve ortanın üstü seviyeyle konuları pekiştirmenizi sağlıyor. Zor seviye sorular da gerçek anlamda sizi hedefinize ulaştırmak için uğraşıyor. TYT Kimya Kitap Önerileri  listemizde kendine yer buluyor.

Bilgi Sarmal Yayınları TYT Kimya Soru Bankası

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında kesinlikle en zor TYT Kimya sorularını arayanların durduğu adres Bilgi Sarmal. Bilgi Sarmal Yayınları her kitabında olduğu gibi öğrenciler için en ideal kitaplardan birini daha hazırlamış. Yeni öğretim programına uyumlu olarak hazırlanan bu kitap, TYT Kimya için tercih edilecek en iyi kitaplar biridir. Kitaptaki soruların tamamı video çözümlüdür. Çözemediğiniz soruları kolaylıkla video çözümden izleyerek cevabını öğrenirsiniz.

Orta seviye bir kaynak arıyorsanız Bilgi Sarmal TYT Kimya Soru Bankası kitabı sizin için uygun bir tercih olabilir. Kimya dersinde temeli olan ve bu temeli iyice sağlamlaştırmak isteyenler için ideal bir kitaptır. Ancak temeliniz yoksa sizin için uygun bir kaynak olmayabilir.

TYT Kimya Kitap Önerileri arasında sizin için en uygun olanı seçmeli ve 2024 TYT çalışmalarınıza bir an önce başlamalısınız.

Bizim önerdiğimiz TYT kimya kaynakları bu şekildedir. Bu liste önceden bu kitapları çözmüş olan öğrencilere sorularak oluşturulmuştur. Listede olmayan fakat sizin severek çözdüğünüz kitaplar varsa yorum kısmına yazabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Kültür bir ben bir sen ve kuantum yayınları iyi kitaplar mıdır. Orta seviyeli öğrenciler için uygun mudur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu