Kaynak Tavsiyeleri

2024 TYT Geometri Kitap Önerileri

Hepinize merhaba, bu makale içerisinde öğrencilerin merak ettiği TYT geometri kitap öneri nelerdir? TYT Geometri soru bankası önerisi verebilir misiniz? gibi soruların cevabını TYT geometri kitap başlığı altında sizler için kaynak önerilerinde bulunmaya çalışacağız. Geometri dersi, YKS sınavına planlı ve programlı şekilde çalışanlar için oldukça önemli. Hem TYT hem de AYT sınavlarında özellikle sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerinin büyük çoğunluğunun vakit ayırdığı derslerden biri de Geometri. bu dersin sorularında daha önceden benzer soru tiplerini biliyor olmak ve çözüm yoluna hızlı geçiş sağlamak YKS’de önemli oranda zaman kazandırmaktadır. tyt geometri kitap önerileri arasından kendi seviyeniz için en uygun olanı seçmelisiniz. Piyasada en çok çözülen, en çok olumlu dönüşler alan kitapları sizler için derlemeye çalıştık. Hepsinden ufak ufak bilgiler vermeye çalıştık. Umarım size yararlı olur.

TYT Geometri Soru Bankası Önerileri

Karekök Yayınları – Geometri Sıfır

TYT geometri kitap önerileri arasında en bilinen yayınevlerinden biri olan Karekök Yayınları tarafından çıkarılan ve geometri dersinde sorun yaşayan pek çok kişinin sorununa ilaç niteliğinde olan “Geometri Sıfır” kitabını geometri konusunda sorun yaşayan herkese öneriyoruz. Kitapta yer alan örnekler ile öncelikle soruların nasıl çözüldüğünü inceleyebilir ardından da size yöneltilen sorular ile pekiştirmeler yapabilirsiniz.

Toplam da 501 sayfadan oluşan kitap sadece TYT’ye yönelik olmayıp DGS, KPSS, ALES gibi sınavlar için de işinize yarayacak nitelikte. Kitap geometriye yeni başlayanlara veya geometri de zorlananlara yönelik olduğu için zorluk seviyesi olarak kolay ve kolay-orta seviyelerinde olduğunu söylemek mümkün.

Antrenman Yayıncılık – Antrenmanlarla Geometri Serisi

TYT geometri kitap önerileri arasında kolay olması ile bilinen Antrenman Yayıncılık tarafından çıkarılan “Antrenmanlarla Geometri” serisi kitabı geometri hakkında hiç bir bilgisi olmayan kişiler dahil olmak üzere geometride temeli zayıf olanların adeta kurtarıcısı niteliğinde. Daha öncede “Antrenmanlarla Matematik” serisi ile de YKS adaylarının taktirini toplayan yayınevi bu kitabında da mükemmel bir iş çıkarmış.

Kitap içerisinde özel öğretmenden ders alıyormuş gibi örnekler ile önemli anlatımlar size sunuluyor ve ardından pratiklik kazanmanız için size sorular yöneltiliyor. İsterseniz meslek lisesi mezunu olun isterseniz geometriye bir türlü ısınamamış birisi. Bu kitapla geometriye mükemmel bir başlangıç yapabilirsiniz. Fakat orta seviye biriyseniz bu kitap yerine daha üst seviye bir kitaba yönelmeniz vakit kaybetmemek adına daha iyi olabilir. Kitabın yapısına baktığımızda ise toplamda 2 parçadan oluşuyor, yazarı Halil İbrahim Küçükkaya.

Okyanus Yayıncılık – 40 Seans TYT Geometri

Okyanus Yayınları tarafından hazırlanan ve Ali Bal tarafından yazılan “TYT 40 Seans Geometri” kitabı geometri konusunda bazı eksikleri olan veya geometriye sıfırdan başlamak isteyenlere geometriyi adım adım öğreten güzel bir kitap. Kitabın içeriğine baktığımızda ise konu özetleri, çözümlü örnekler, ünite sonu soruları gibi çeşitli bölümler mevcut.

TYT geometri kitap önerileri arasında seviye olarak yorum yapmak gerekirse de kolay ve kolay-orta düzeyde olduğu söyleyebiliriz. Aynı zamanda içerisindeki soruların video çözümleri de bulunuyor. Toplamda ise 364 sayfadan oluşuyor.

Tonguç Akademi Yayınları – 7 Adımda TYT AYT Geometri Soru Bankası

TYT geometri kitap önerileri arasında online dünyada oldukça popüler olan Tonguç Akademi tarafından hazırlanan yeni nesil “7 Adımda TYT AYT Geometri Soru Bankası” kitabı geometri konularını en kolay nasıl çözebileceğinize odaklanan ve bu yönde taktikler sunan bir kitap. Adım adım konuları bitirmemize imkan verecek şekilde tasarlanan kitap aynı zamanda “Gri Koç” destekli.

Kitabın yapısına baktığımızda ise 4 alt konuya bölünmüş şekilde bütün geometri konularını tarayabiliyor ve sonrasında 4 soruluk denemelerle kendinizi test etme imkanı bulabiliyorsunuz. Çözemediğin sorularda ise her testin başında yer alan karekodu okutarak, soruların detaylı çözümlerini hocalardan izleyebilirsiniz. Zorluk seviyesi olarakta kolay ve kolay-orta seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Toplam da 207 sayfadan oluşmakta.

Okyanus Yayıncılık – Iceberg TYT Geometri Konu Anlatımı

TYT geometri kitap önerileri arasında konu anlatım olarak önerdiğimiz bir yayın. Okyanus Yayıncılık tarafından çıkarılan Iceberg Serisi TYT geometri konu anlatım kitabı orta seviyedeki adaylar için etkili bir konu anlatım imkanı sunuyor. Toplamda 272 sayfadan oluşan bu kitap bir çok aday için yeterli düzeyde.

Endemik Yayınları – TYT AYT Geometri Soru Bankası

TYT geometri kitap önerileri arasında zor olan bir yayınla devam ediyoruz. Endemik Yayınları‘nın hazırladığı “Geometri Soru Bankası” hem TYT, hem de AYT için bir arada içerik sunan en iyi kitap. 288 sayfadan oluşan kitabın içeriğinde sorular oldukça kaliteli olsa da zor demek biraz güç.

Orta ve orta-üstü herkesin çözebileceği bir çok sorusu mevcut. Geometri adına 2024 müfredata göre hazırlanmış ve çözdüğünüzde kendinize yarar sağlayacak bir kitap arıyorsanız Endemik Yayınları’nın bu kitabını kullanabilirsiniz.

Bilgi Sarmal Yayınları – TYT AYT Geometri Soru Bankası

Derece isteyen adayların sıklıkla kullandığı Bilgi Sarmal Yayınları tarafından hazırlanmış “TYT AYT Geometri Soru Bankası” kitabı içeriğinde çok kaliteli soruları da beraberinde getiriyor. Eğer geometriden tüm konuları bitirmiş ve sınavlarda geometriden soru kaçırmak istemiyorsanız bu kitabı çözmenizi öneririz.

TYT geometri kitap önerileri arasında Geometri branşında net kaybetmek istemeyenlerin tercihi Bilgi Sarmalı Yayınları olabilmektedir. Aynı zamanda içeriğinde sadece TYT veya sadece AYT soruları yer almıyor. Yayıncı bu kitaba hem TYT hem de AYT için sorular barındırmış. Aynı zamanda içerisinde sizi zorlayacak sorular ile seviyenizi ilerletmeniz mümkün. Sayfa sayısı olarakta 332 sayfadan oluşuyor.

Bu liste önceden bu kitapları çözmüş olan öğrencilere sorularak oluşturulmuştur. Listede olmayan fakat sizin severek çözdüğünüz tyt geometri kitapları varsa yorum kısmına yazabilirsiniz. 

İlgili Makaleler

6 Yorumlar

  1. Hocam merhaba ben 11 e geçicem ve geometride düşük-orta düzeydeyim. Geometrinin ilacı (acil yayınları) alırsam sizce çözebilir miyim?

  2. hocam merhabalar yks için geometri kiitabı arıyorum da hedef ilk 10bin, sayısal için güzel bir kaynak önerir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu